26 Mart 2014 Çarşamba

şan tatlısı (irmik tatlısı)

bugün bir tatlı krizim tuttuki sormayın :) hemen kendimi mutfağa attım ve malzemelerimi kontrol ettim, malzemesi eksiksiz tastamam olan şan tatlımı yapmaya karar verdim :)  e buyrun  tarifim...
malzemeler:
500 gr irmik (gramajı belirsizse 2 kase)
2 kase şeker
2 kase yoğurt
1 çorba kaşığı un
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 kabartma
2 vanilya
30 gr. çam fıstığı
bir yemek kaşığı tere yağı
darçır, ceviz, fındık, fıstık, hindistan cevizi (isteye göre)

şiresi:
2 su bardağı şeker
2 buçuk su bardağı su
bir halka limon

yapılışı:
irmik, şeker, yoğurt, un, sıvı yağ, kabartma ve vanilyayı derin bir kapta iyice çırpıyoruz, karışımı 3'lü paslanmaz tepsilerin en büyüyüne döküp, tepsiye iyice yayarak 160 derecede pişiriyoruz.  özleşene kadar kaynattığımız şireyi, tepsideki dilimlenmiş irmiyin üzerine döküyoruz. daha sonra tepsiyi soğumaya bırakıp, bir tavada tereyağıyla çam fıstıklarını pembeleşene kadar kavuruyoruz.  soğumuş ve dilimlenmiş olan tatımızın üzerine fıstıklarıda bir kaşık yardımıyla ekleyip servis ediyoruz. eyer kilo probleminiz yada diyabet gibi hastalığınız yoksa mükemmel bir tatlı mutlaka deneyin derim :) afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder