19 Mart 2014 Çarşamba

kekik salatası

namıdeyer ''yeşil zahtey'' benim güzel memleketim antakyam'a ait bir salata. bizim mutfak kültürümüzün vazgeçilmezlerinden. aynı zamanda eşimin en sevdiyi salata türüdür :) yapımı çok pratik, sofranızda ister salata, ister garnitür, nasıl yemek istiyorsanız o şekilde tüketin...

malzemeler:
2 adet yeşil soğan, (eyer soğan yoksa 2 adet yeşil sarımsak)
2 adet normal büyüklükte domates

1 limon yarım çay bardağı zeytin yağı tuz

yapılışı:
ayıklanmış ve yıkanmış kekileri bir tahta yardımıyla doğrayıp, derin bir kaba koyun, daha sonra doğranmış yeşil soğan ve domatesleri kekiklerin üzerine ilave edin. limon, zeytinyağı ve tuzuda katarak, iyice karıştırıp bir tabakta servis edin. afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder