12 Nisan 2014 Cumartesi

lahmacun

namıdeyer antakya pizzası, aslında lahmacun'dur kendisi :) güzel memleketime ait bir yöresel yemek daha. eşim ve çocuklarımın çok severek yediyi bir yemek. hiç vakit kaybetmeden tarifine geçelim...

iç malzeme:

300 gr. kıyma
4 domates
3 kuru soğan
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz


iç hazırlama:
domates, soğan, ve maydanozları incecik olana kadar robottan geçirip, bu zerzevatı kıymaya katıp karıştırıyoruz. daha sonra salça, yağ, nar ekşisi ve tuzu'da katrak tekrar karıştırıyoruz. son olarak bu lahmacun içi'ini çevredeki herhangi bir fırına veriyoruz, bundan sonraki işlem fırıncı abide :)

not: eyerki lahmacununuzu evinizde yapmak isterseniz, yoğurup dinlendirmiş olduğunuz hamuru, istediyiniz boyutlarda küçük parçalara ayırıp tekrar dinlendirip o hamurları açarak, lahmacun içini üzerine yayıp
evinizdeki fırınınızda dilediyiniz şekilde pişirebilirsiniz... afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder